
اصلاح طلبان هر روز بدبختتر از دیروز! / «دلقک اوکراینی» الگوی مبارزه اصلاحطلبان شد / قهرمان سازی پلاستیکی؛ از «جاستین ترودو» تا «زلنسکی»!
روزنامه سازندگی در مطلبی با عنوان «رئیس جمهورِ در میدان» نوشت: «رئیس جمهور اوکراین این روزها در مرکز خبرها و توجهات است. مقاومت او در مقابل روسیه، رد درخواست آمریکا برای خروج از کشور و تلاش برای هم افزایی ملی از او یک چهره مبارز و وطن پرست را تصویر کرده است که با لباس نظامی در میدان جنگ ایستاده است. »
اشخاصی که رسانه های اصلاح طلب به عنوان الگوی دیپلماسی و میدان معرفی می کنند، هم تأمل برانگیز است و هم مضحک.
پیش از این در شهریور سال ۹۹ تصاویر و ویدئوی دیدار رئیس جمهور صربستان با رئیس جمهور وقت آمریکا (دونالد ترامپ) در کاخ سفید بازتاب وسیعی در فضای مجازی داشت. دونالد ترامپ، در اقدامی تأمل برانگیز برخلاف قوانین و آداب رسمی دیپلماتیک – مبنی بر اینکه همتایان دو کشور در دیدار دوجانبه باید جایگاه مشابهی داشته باشند -در حالی که خودش پشت میز بزرگ کارش نشسته بود، در اقدامی تحقیرآمیز و البته توهین آمیز الکساندر ووچیچ رئیسجمهور صربستان را روی یک صندلی معمولی در مقابل خود نشاند.
در بخشی از این دیدار، ترامپ به مفاد توافق امضاشده میان خود و رئیس جمهور صربستان پیرامون انتقال سفارت صربستان به قدس اشغالی اشاره میکند، طرف صرب با تعجب به اطراف مینگرد و بر خلاف رسم معمول در امضای توافقات بینالمللی، صفحات توافق را ورق میزند و صفحات پیشین را مطالعه میکند. این رفتار عجیب، با موجی از واکنشها در فضای مجازی مواجه شده و حتی عدهای گفتهاند گویا ووچیچ نمیدانسته چه توافقی را امضا میکند.
این دیدار با انتقاد رسانه ها و تحلیلگران مسائل بین الملل در کشورهای مختلف مواجه شد. تحلیلگران و رسانه ها، رفتار رئیس جمهور صربستان را رفتاری تحقیرآمیز و ذلت بار توصیف کردند. اما نکته قابل تأمل اینجاست که رسانه های اصلاح طلب در ایران، از این نحوه مذاکره تمجید کردند!
در همین رابطه نشریه «صدا» -متعلق به حزب اتحاد ملت- از اقدام تحقیرآمیز رئیس جمهور صربستان استقبال کرده و از رفتار عجیب وی تمجید کرد. این نشریه اصلاح طلب در همین رابطه در مطلبی نوشت: «آیا اقداماتی از جنس کنش رئیسجمهور صربستان را باید مایه شرمساری او دانست؟ فرض کنیم سیاستمدار صرب همچون متهمی در اتاق بازجویی و حتی یک برده در مقابل همتای آمریکایی خود نشسته است؛ اگر منافع صربستان چنین اقتضایی کند، باید اقدام رئیسجمهور این کشور را تمسخر کرد یا باید آن را عقلانیتی سیاسی خواند!؟ رئیسجمهور صربستان در بلندمدت سیاستمداری خواهد بود سرافراز و متعهد به منافع ملی، حتی اگر در کوتاه مدت بیهنران مدعی او را به باد تمسخر بگیرند…از نگاه رسانههای منتقد عکسی که ترامپ از مذاکره و مذاکرهکننده میپسندد، این است: همچون برّهای در مذبح و بردهای در مسلخ.»
رئیس جمهور صربستان با آن خفت و خواری در مقابل ترامپ نشست؛ با اینحال اصلاح طلبان این رفتار را نشانه عقلانیت سیاسی دانسته و رئیس جمهور صربستان را انسانی سرافراز و متعهد به منافع ملی نامیدند!
حالا همین طیف، رئیس جمهور اوکراین را در قامت «مردِ میدان» تصویر کرده است. در روزهای گذشته یکی از فعالین رسانه ای در مطلبی نوشته بود: «وقتی یک کمدین بدون نظارت استصوابی رئیس جمهور میشود، دو اتفاق میافتد:۱- دموکراسی به خطر میافتد، حکمرانی جوک می شود! امنیت ملی ذبح میشود!؛ کسانی که به یک دلقک و کمدین رای می دهند، دیگر نمی خندند باید گوشت جلوی توپ دشمن شوند و اشک بریزند!؛ اوکراینیها اکنون چرا باید با روسها بجنگند!؟ برای اینکه روی قبر کشته شدگان بنویسند؛ «شهید راه گسترش ناتو به شرق اروپا»! آیا این آرمان ارزش جنگیدن دارد!؟».
رهبر معظم انقلاب- ۱۰ اسفند ۱۴۰۰- فرمودند: «امروز اوکراین قربانی سیاست بحرانسازی آمریکا است زیرا آمریکا بود که با دخالت در مسائل داخلی اوکراین، راه انداختن اجتماعات و ایجاد کودتای مخملی و رنگی، حضور سناتورهای آمریکایی در اجتماعات معارضان و جابجا کردن دولتها، این کشور را به این نقطه کشاند… ما در اوکراین طرفدار توقف و خاتمه جنگ هستیم، اما علاج بحران در صورتی ممکن است که ریشههای آن شناخته شود. ریشه بحران در اوکراین، سیاستهای آمریکا و غرب است که باید آن را شناخت و بر اساس آن قضاوت و اقدام کرد.»
ایشان در ادامه تاکید کردند: «اگر در اوکراین مردم وارد میدان میشدند، وضع دولت اینگونه نمیشد اما چون مردم دولت را قبول نداشتند وارد نشدند. همچنانکه مردم در زمان حمله آمریکا به عراق در دوران صدام به میدان نیامدند اما همین مردم در مقابل حمله داعش به میدان آمدند و با سرکوب آن خطر بزرگ، داعش را به عقب راندند.»
خدمتگزاری آشکار اصلاحطلبان برای غرب/ قهرمان سازی پلاستیکی؛ از «جاستین ترودو» تا «زلنسکی»
اگر نگاهی به رویکرد و خط مشی سیاسی رسانههای اصلاح طلب بیندازیم با رویکرد رسانههای غربی در قبال جنگ روسیه و اوکراین مو نمیزند! رسانههای غربی در حال قهرمانسازی از زلنسکی هستند و رسانههای اصلاح طلب نیز به همین موضوع به طور قابل تاملی روی آوردهاند.
اما یک سئوال اساسی اینجاست که تکلیف جنگ روانی غرب علیه روسیه و قهرمان سازی از زلنسکی مشخص است اما چرا اصلاح طلبان در حال قهرمان سازی از رئیس جمهور اوکراین و در واقع تقلید کورکورانه از رسانه های غربی هستند؟
در همین رابطه همین روزنامه اصلاحطلب (آفتاب یزد) با اشاره به حقیقت تلخ جنگ اوکراین مطرح کرد که «اوکراینیها متوجه هستند که زلنسکی، با تکیه اشتباه به غرب، کشورش را در معرض فاجعه قرار داد.»
.jpg)
درواقع از این صحبتهای کارشناس بین الملل طرف صحبت با روزنامه اصلاح طلب به حقیقت ماجرای قهرمانسازی از زلنسکی میتوان بخوبی پی برد. این قهرمانسازی از سوی رسانههای غربی به این دلیل است که افکارعمومی داخلی اوکراین و همچنین اذهان عمومی در جهان بر سیاستهای مخاطره آمیز و بی مبالاتی زلنسکی در اواکراین که خود را بازیچه دست آمریکا کرد و با دست کردن به لانه مار باعث ایجاد این درگیری شد سرپوش بزرگی بگذارند. درواقع افکارعمومی اوکراین نسبت به این رویکرد سیاسی زلنسکی انتقاد دارند و این تفکرات در اوکراین در حال رشد و ممکن بود به شورش علیه دولت مستقر در این کشور بینجامد.
این طرفداری سیاسی اصلاح طلبان در حالی است که مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال جنگ اوکراین کاملا بی طرفانه است و ایران خواستار آتش بس و تمام شدن جنگ در این کشور است که عده زیادی را آواره و از هر دو طرف به کام مرگ کشانده است.
همین روزنامههای اصلاح طلب درباره «جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا که دولتش بیشترین مواضع علیه ایران را داشته و کشورش به خاطر همین خصومتها به مامنی برای اختلاسگران تبدیل شده است با مدح و ثنای وی نوشت: «ترودو در صحنه افکار عمومی غربی، به عنوان نخستوزیری که در مسائل اجتماعی رویکردی لیبرال دارد، در میان هواداران این رویکرد محبوبیت خوبی جلب و روندی شبیه به روند کسب محبوبیت باراک اوباما، رئیسجمهور جوان ایالات متحده را طی کرده است اما همزمان از سوی برخی مخالفانش به عوامگرایی و عوامفریبی متهم میشود؛ این اتهام از سویی به مواضع او برمیگردد و از سویی به برخی رفتارهای خرق عادتی او مانند شکل و رنگ خاص جورابهایش و نیز برخی از رفتارهای «جوانانه» در دوران رقابتهای انتخاباتی از قبیل نمایش شوخی افتادن از پله در مقابل دوربینهای خبری. مقایسه با نخستوزیر قبلی که به موضعگیریهای افراطی و گاهی نژادپرستانه نیز شناخته میشد، البته به محبوبیت ترودوی جوان کمک کرده است.»
