
بیسوادی مصطفی تاجزاده و حاشیه ای بر رهبر کتابخوان!
مصطفی تاجزاده، فعال چپ، از حامیان روحانی و از دستگیرشدگان فتنه 88 اخیراً در یک توییت با نقل قول از رهبر معظم انقلاب نوشت:
“رهبر: «نمونههای موفق داریم که منتظر رفع تحریم نماندند.» اگر وی بتواند چند کشور را نام ببرد که منبع اصلی درآمدهای ارزی و بانک مرکزی آنها تحریم بوده و باوجود این به اقتصادی شکوفا دست یافتهاند، راهبرد نه جنگ نه مذاکره جواب میدهد. در غیر اینصورت نه آن ادعا درست است و نه این شعار.”
* دو گزینه “مطالعه و عقلانیت” سالهاست که در اردوگاه اصلاحات مهجور واقع شدهاند.
شاهد تازه مثال نیز همین توییت تاجزاده است.
چه اینکه اگر او به توصیه سالها قبل رهبر معظم انقلاب مبنی بر مطالعه کتاب “نگاهی به تاریخ جهان” نوشته جواهر لعل نهرو عمل میکرد[4] و فراز مقاومت کشور ایرلند در برابر تحریمهای شدید و 100 درصدی بریتانیا را میخواند؛ امروز اینچنین دور از عقل و مطالعه سخن نمیگفت، میفهمید که راهبرد نه جنگ نه مذاکره هم منطقی است و مهمتر آنکه عدهای را به گمراهی نمیکشید.
در فراز اشاره شده از کتاب نگاهی به تاریخ جهان پیرامون تحریمهای ایرلند که در ابتدای قرن بیستم و هنگامه بحران اقتصادی جهانی نوشته شده، میخوانیم:
“(در این اوضاع) ایرلند روی پای خود ایستاده است. جنگ بازرگانی ایرلند و بریتانیا هنوز ادامه دارد. وضع عوارض سنگین از طرف بریتانیا بر کالاها و محصولات ایرلندی که هدفش فشارآوردن بر ایرلند و وادار ساختن او به تسلیم بود، نتایج معکوسی به بار آورد.
زیرا موجب گشت که صنایع و کشاورزی ایرلند به سرعت توسعه پذیرد و ایرلند توانست تقریباً ملتی بی نیاز از خارج و متکی به خودش باشد.
در ایرلند کارخانه های تازه در همه جا ساخته شده است و اراضی چمن زار و مراتع سابق، از نو به صورت مزارع غلات و غیره درمی آید.
خواروباری که به انگلستان صادر می شد اکنون در خود کشور مصرف میشود و سطح زندگی مردم بالا می آید.
بدین قرار “دووالرا” رهبر ایرلند در اجرای سیاست ملی خود پیروز شد و ایرلند، امروز همچون خاری در چشم سیاست امپراطوری بریتانیاست.
ایرلند سیاستی جسورانه داردکه نسبت به انگلستان بی اعتناست و روشش با مقررات کنفرانس امپراطوری که در اتاوا تشکیل شد، به هیچوجه سازش ندارد.”
مشرق